Tutkimuksen toinen seurantavaihe on käynnissä

Läs på svenska. Fin-HIT-tutkimuksen toinen seuranta on käynnissä Fin-HIT-tutkimus on jatkunut jo vuodesta 2011. Tuolloin aloitimme ensimmäisen vaiheen aineistonkeruun, joka jatkui aina vuoteen 2014. Toinen vaihe, eli ensimmäinen seurantatutkimus, toteutettiin vuosien 2015 ja 2016 aikana. Viime kuukaudet olemme valmistelleet tutkimuksen

Jannina Viljakainen-Diopin tohtorinväitös

Läs på svenska. Jannina Viljakainen-Diopin tohtorinväitös Terveystieteiden maisteri Jannina Viljakainen-Diop aloitti työskentelyn Fin-HIT-tutkimuksessa ensimmäisen kerran vuonna 2014 kenttätyöntekijänä. Viime vuodet hän on kirjoittanut väitöskirjaansa, ja nyt kova uurastus palkitaan, kun väitöspäivä lähestyy! Jannina, mikä on väitöskirjasi aihe? Tutkin ruokailutottumuksia sekä

Tutkimuksesta tiiviisti: Makeat herkut ja paino

Läs på svenska. Makeat herkut ja paino Lapset ja nuoret ympäri maailman saavat liian paljon sokeria ravinnostaan, mikä voi johtaa heikkoon ruokavalion laatuun ja jopa ylimääräiseen energiansaantiin ja sitä kautta mahdollisesti painonnousuun. Erityisesti sokeriset limsat ja mehut voivat olla petollisia,

Tutkimuksesta tiiviisti: Säännöllinen aamupalan syöminen saattaa olla hyödyksi syljen bakteeristolle

Läs på svenska. Read in English.  Säännöllinen aamupalan syöminen saattaa olla hyödyksi syljen bakteeristolle Ihmisen elimistöä asuttaa monimuotoinen joukko bakteereja. Bakteeristo mm. ohjelmoi immuunipuolustusta, hajottaa ja tuottaa ravintoaineita ja estää haitallisten patogeenien pääsyä elimistöön. Ruokavalio vaikuttaa terveyteen joko suorasti tai epäsuorasti bakteeriston välityksellä. Aikaisemmissa